top of page

Utbildning och erfarenhet

1992 Skaffade jag min första ridgeback, Roy, och sen var jag fast!

1998 dök en till hund upp i mitt liv, Sara en rottweiler, som jag lärde mig så otroligt mycket av under alla de år hon gav mig.

2003 fick Roy somna in (han fick diskbråck på 3 ställen och bakbenen slutade fungera) jag var förkrossad och i djup sorg, men straxt därefter fick jag ett äran att ta över en omplacering, Bonza, drygt 2 år gammal. Jag tvekade inte utan tackade ja direkt. Bonza fick mig att börja med utställning och lydnad, en otroligt rolig men mjuk hund att arbeta med.

Jag har ställt ut hund i över 20 år, aktivt över hela Sverige och i Norden, än så länge. Jag har mål att med rätt hund att ställa i övriga länder. Under denna tid har jag haft äran att bekanta mig med uppfödare över hela Sverige och träffat deras underbara hundar!

Mellan 2002 och 2013 drev jag hunddagiset Nos mot nos, i söderförort. Det var otroligt lärorikt och har gett mig inblick, inte bara i min egen ras utan i många andra hundraser. Nu har jag sålt hunddagiset men fortsätter mitt kall inom hundvärlden via min kennel och konstanta fortsatta utbildningar, numera många online.

Som huvudförsörjning är jag egen företagare och driver en redovisningsbyrå samt arbetar 65% på en mindre ridskola - Hölö ridskola (sedan år 2016), där har jag även min häst sedan (2023) 6 år tillbaka - Mr Gaucho, en varmblodstravare med många idéer och som kräver mycket arbete.

2003 - 2004 Utbildade jag mig till Instruktör, först och främst i allmänlydnad men även med inblick i tävlingslydnad och spår. En tid därefter gick jag även utbildning i Rallylydnad. 

Jag har också under två år varit styrelsemedlem i SRRS org som sekreterare, otroligt roligt och lärorikt! Är numera tillbaka som revisor i styrelsen sedan 2023.

2014 Kom taxen Cookie in i våra liv och en ny ras gjorde entré, sedan dess har vi haft flera kullar på henne och går från år 2022 in på nästa generation taxar, en fantastisk underbar ras med mycket egen vilja och underbart temperament!

Kurser via hundens hus:

Kent Svartberg - Inlärning, hundars olika personligheter och relation människa-hund.

Eva Bodfäldt - Inlärning, relation, samspel & dominans

Anders Hallgren - Stress

Uppfödarutbildning via SKK/Studiefrämjandet - där ingår följande:

Valpning och parning

Utfodring

Anatomi

Genetik

Juridik

Valpens beteende

Utbildningar:

Instruktör - via Hundkuranten (allmänlydnad, teori spår, teori tävlingslydnad, anantomi, massage & strecthing grunder mm under 1 år)

Rallylydnadsinstruktör - via Bonizas hundskola, Eslöv

Slutligen...

Via Evas Hundtrim i Bagarmossen/Stockholm (1994) fick jag grundläggande kunskaper i klipp och trim mm av olika raser. Jag har nu mera aktivt de senaste 15 åren klippt/trimmat hundar av många olika hundraser, ingen utställningsklipp utan endast för vardag.

 Det var lite info om mig /Pernilla

bottom of page