top of page

SE UCH NO UCH DK UCH Sabaku Inus Brienne SE15583/2021

"Ponyo" - our watergirl...

Dame: Sabaku Inus Chitose af Nessa SE537/2018

Sire: Multi champ Ndoki Gentle George SHSB/LOS733223

Född: 2020 12 31

Vikt/Weight: 37 kg 

Höjd: 63 cm 

Hips/Elbows: A/A & ED 0

Heart/ultrasound:

Ultrasound specialist with specialist knowledge in cardiac diagnostics and breeding controls./Dr Lennart Nilsfors 100% healthy

 

BPH: BPH 26/8 - 2022 Almunge - godkänd med skott.

 

Viltspår:
 

DNA

DM: N/N

Hemophilia B: N/N

JME: N/N

D-lokus (Dilute): D/d

B-locus (livernose): B/b (carrier of livernose)

Om: 

Ponyo föddes på nyårsafton, hon blev snabbt en favorit - även om hela kullen på 9 valpar, var helt ljuvliga. Ponyo är en positiv och nyfiken tik, hon är social och uppskattar mycket närhet och kel. Hon lär sig fort (lite för fort ibland). 

Nu tränar vi på att visa upp sig på hundutställning och går på valpkurs med några av hennes syskon. Hon har varit balanserad från start och fortsätter växa lagom och balanserat. Och hon älskar vatten! Går rakt ut och simmar som en fisk. Namnet kommer ifrån en japansk film "Ponyo" som handlar om en vattengud och hans dotter vattenflickan Ponyo.

 

Tiden går och på nyårsafton blir Ponyo 2 år gammal, hon har visat framfötterna i utställningsringen med toppen betyg, idag har hon 3 cert (2 svenska och 1 danskt) samt 2 danska junior cert. Nu tar vi lite fart i viltspåret och hoppas på lite meritering där under hösten <3

 

Hon utvecklas till en underbar tik, på så många sätt, mjuk, nyfiken och väldigt signalsäker. Just nu reser hon runt med sin "lillasyster" taxen Kirke, många äventyr blir det! Ponyo har verkligen visat framfötterna i utställningsringen och har fler BIR placeringar, CACIB och är numera multichampion.

Jag ser så otroligt mycket fram emot att få se henne utvecklas! 

bottom of page