top of page

SE UCH NORD VV-15 CV Ridgebow´s Odara of 

Zazazela & C.I.B "Hiki"

&

NORDUCh FINUCh DKUCh SEUCh SEVCh Mohaget´s Meus 

Milo "Ross"

Foto Malin Sundström - Ross

MH 2015 07 11 - Totalt 5 hundar beskrivna, 1 hund fick bryta och gör om sitt MH till våren 2016 (anledning: Reaktioner kan härledas till smärta i rygg)


Valpar födda: 2014 08 22

Antal: 10 valpar, varav 4 tikar/bitches och 6 hanar/males

Färger/colour: Röd vete/wheaten

Övrigt: 1 ridgefel ingen sinus hittad, inga andra fel. One ridgefault offset crowns, no ds.

Hiki tog sig igenom valpningen som en drottning! Starkt värkarbete genom hela förloppet, lugn och fin hela tiden. På 6 timmar levererade hon 10 valpar.

Jag är så stolt över denna otroliga dam!


Valparna är mycket jämna i storlek, alla har mask och har färgen röd vete.

SEUCh Ridgebow´s Odara of Zazazela "Hiki"


Denna fantastiska och efterlängtade tik kom till oss från Ridgebow´s kennel 2007.

Jag vill nog påstå att Hiki är en ridgeback ut i tåspetsarna. Med sitt ibland högdragna sätt, som snabbt byts över till bus och glimt i ögat..

Och även om hon närmar sig sina 7 år (2014) så finns det mycket bus och energi i den kroppen.

Det bedrägliga lugnet hon uppvisar stämmer inte alltid överens med den sida jag ser hos henne i skogen, med sina valpar och familj...


Hon har gjort ett fint mh och visat sig vara en god mor till sina numera 3 kullar. Hon har stort tålamod och lugn och det går ofta till det yttersta innan hon säger ifrån, men då gör hon det med råge!


Hiki är en vacker och balanserad tik, både mentalt och exteriört. Hon är fantastisk med barn och sina närmaste. Vakt ser vi hos henne när det kommer främmande, och visst har hon koll på sin omgivning.


När vi tränar får jag se prov på den intensitet hon har, och hon gillar när vi tränar intensivt med mycket kamp!

En god kollega i hundvärlden sa till mig när hon var ung: - Hon är som en schäfer! Vilket jag tog till mig som något positivt, i den benämningen att när hon jobbar så jobbar hon verkligen.

I viltspåret får vi också se ytterligare prov på den självsäkerhet hon har.


Hiki har åkt med mig genom Sverige, hon har varit med på utbildningar och seminarier, där finner hon sig snabbt till ro och ligger vid min sida. Hon åker buss, tunnelbana och sitter tryggt mellan mina ben vart vi än tar oss.

På hotell lägger hon sig till ro, gärna självklart i sängen som är en divas naturliga plats...


Hiki, precis som Ross älskar vatten, många av hennes avkommor verkar ha fått det med sig, det finns även en hel del jakt som man bör ha i åtanke när man kikar på en avkomma från henne...


Född: 2007-07_15

Vikt: 37 kg

Höjd: 65 cm


HD: A & ED: UA

Känd mental status

Tänder: Saknar en P4 i övre käken, i övrigt korrekt bett.

Foto på Ross: Malin Sundström


SEUCh SEVCh Mohaget´s Meus Milo "Ross"


För mer info - besök: Ross hemsida


Uppfödare Johannas ord:


"Denna kille var redan speciell när han var liten, i valplådan stack han ut med sin karaktärsfulla hållning, han har alltid stått och gått stadigt på sina fyra tassar. Han fångade mitt hjärta och jag bestämde mig att behålla honom på foder. Han bor ca: 4mil ifrån oss men han är och bor hemma hos oss minst 1 vecka i månaden ibland mer. Ross är otroligt duktig på hundspråk och är mycket lyhörd till de andra hundarna samt är en otroligt härlig "storebror" till de yngre valparna med lek, tålamod samt uppfostran. Ross har mycket lek och föremålsintresse alltid kul att leka och kampa .


Hans vaktinstinkt finns där och är stadig och går inte överstyr. Han är öppen och tillgänglig med människor men tar dom hans koppel och vill gå iväg så föjler han inte med. Han charmar människor runt om oss samt alla valpköpare med sin karaktärsfulla utstrålning. Han har följt med mig på många resor till Stockholm på utbildning och att åka tåg, pendel och buss tog han med ro, även där charmade han medpassagerare. Ross har många fina extriöra kvaliteter men det som är störst hos honom är hans underbara mentalitet.


Han är en typisk RR i sitt självständiga och envisa beteende. Han älskar att spåra, när vi kommer ut till spårskogen så blir han lyrisk och när han startar att spåra så tar han sin uppgift på fullaste allvar. Nu väntar vi på att få komma ut på riktiga eftersök. Ross älskar att bada och simma både i sjö och bassäng. Alla hans syskon älskar vatten och beter sig som labradorer i vattnet. Ross inklusive alla hans syskon är röntgade och med utmärkta resultat.

Alla kullsyskon är friska och livsglada


Född: 2010-12-26

Höjd: 70cm

Vikt: 46kg


HD: A & ED: UA


Tänder: Fulltandad & korrekt bett

Sköldkörteln: Normal

Degenerativ Myelopathy: N/N (ej bärare)

Dilute: D/D (ej bärare)

MH: Ja, 6/5-2012.

bottom of page