top of page

Nytt år - nya planer...

2023 08 11

En hel del har hänt fram till nu, på grund av strul med hemsidan har jag tyvärr inte kunnat uppdatera som jag hoppats på, men nu hoppas jag att allt är i i sin ordning igen

Det har varit en framgångsrik sommar, Ransäter för ett par helger sedan resulterade i en fantastisk dag!! Ponyo fick nöja sig med ett excellent men oplacerad i champion klass - regnet öste ned... 
Kirke var dagens stjärna! Hon blev BIR med CACIB, CERT, och första officiella CK - i gruppen slutade hon upp som BIG3:a! Så otroligt stolt över denne underbara tjej! 

 

 

 

 

2023 04 06

Ultraljudet på Minoo visade tyvärr att hon inte var dräktig, men vi kommer inte att ge oss än utan gör ett nytt och bättre försök i höst med den kunskap vi fått med oss från första försöket.

 

Sansa hade kul med sin dotter Ponyo på tomten för lite mer än en vecka sedan, vurpade hårt, landade förmodligen med näsan först, slog ut framtänder, med öppet sår in till käkbenet i undre käken, samt ett djupt sår på frambenet...  Akutbesök, sedan akut operation några dagar senare med en trippel dos av antibiotika eftersom hon även drog på sig en infektion.

Efter att tänderna drogs ut (3 st i över käken) och det öppna såret i undre käken sytts ihop blev Sansa en gladare tjej, bara några dagar med antibiotika och hon är sig lik igen. Nu hoppas vi att det inte blir några komplikationer.

 

NORGE!! Blev ett succé!  Ponyo tog Norsk Cert!! Och Kirke vann juniorklass med junior CACIB OCH fick Norskt Cert! Helt otroligt, en lång (väääldigt lång) resa på egen hand, som tog på krafterna, men så nöjd och glad att jag gjorde den! 

 

Valparna är här, Mona hade en fantastisk valpning, oförskämt lätt såg det ut (även om jag är säker på att hon fick kämpa en del, med en så stor kull...) så föddes 9 underbara black & tan valpar. 3 Tikar och 6 hanar, på grund av några sena återbud så finns det ett par valpar tillgängliga i denna kombination.

Nästa stop - EDS i maj....  

 

2023 03 09

I vanlig ordning har tiden rullat på lite... Hemsidan uppdateras i korthet då och då, framför allt när något viktigt behöver delas ;-)

 

Nu har äntligen första valpkullen för i år blivit bekräftad. En underbar fin kombination, med vackra och mentalt stabila, sociala hundar - Mona & Elvis. 

 

Födsel är beräknad till påskhelgen. 

 

Och vad har hänt innan dess?

I början av året tog jag mig till MyDog i Göteborg med mig hade jag Ponyo och Kirke. Ponyo var lite trött efter allt nytt och tappade energi i ringen, men fick ett excellent och fin kritik.

Kirke tog hem allt - hon vann junior och slutade upp som BIR (Bäst i ras) med cert, junior cacib, så otroligt glad. Tyvärr hade jag snurrat till det och missat att anmäla till dag 2 så det blev att åka hem efter dag 1 - ångrar lite i efterhand att jag inte gick in i gruppen med Kirke, men hoppas jag får fler tillfällen till det.

 

Kommande helg blir det Norge - med samma gäng, lång resa med lite blandade känslor på grund av det ojämna vädret... 

bottom of page