-
RSS

Senaste inläggen

Länge sen...
En promenad...
Sakura - till minne
Nytt år, nya äventyr…
Sommar 2016

Kategorier

Cayenne och valpar
Den åldrande hunden
Hänt var det här!
Hiki
Onis dagbok
Sabaku Inus kennel
Tankar och händelser...
drivs av

Sabaku Inus Kennel

Tankar och händelser...

Länge sen...

Tiden har, som vi så många redan känner till, en förmåga att rinna förbi. Jag har också haft problem med min blogg, har blivit överröst med "spam" från hela världen utan att få stopp på dem, vilket ledde till att jag i stället stängde ned bloggen en stund.

Nu hoppas jag att jag fått lite bättre ordning och gör ett nytt försök.

Våren är här, på högsommar sätt, vi har haft värme rekord med uppåt 30 grader.

En promenad...

Jag tar ned koppel från kroken i hyllan, de flesta av hundarna har redan samlats i hallen efter frukosten, i väntan på att få komma ut.
Sist kommer Hiki, hon är långsammare nu, en kombination av hennes stigande ålder och skendräktighet. Inte så att hon har något emot att få komma ut i solen, mest så att man blir långsam när man blir äldre…
 
Innan jag går ut genom dörren ser jag till att säkra koppel och halsband.

Sommar 2016

Sommaren har kommit och nu gått in i vad som redan känns som ett slutstadium. Dagarna är svalare men solen visar fortfarande sitt vackra ansikte med jämna mellanrum.

Efter en månads semester, utan utställningar, med fix i huset och långa sköna promenader så kommer vi igång med lite utställningar igen. Framför oss nu har vi Eskilstuna, Högbo, Gimo och några till. 

Annars har vi tagit denna sommar med ro, valparna från sista kullen växer så det knakar, det blir ett par träffar i september med träning och tips inför det som kommer med ungdomstiden som närmar sig.

Å vad jag saknar en kamera...

Börja dagen med att stappla ut i vardagsrummet, utan golv... Känns sisådär med alla kala ytor, fulla av damm och jag vet inte vad. Sopar och sopar men känslan är densamma.
Eftersom vi ska leva med det här nu i ett antal veckor så tänkte jag återställa några möbler ändå, så känns det lite som hemma i alla fall - och en matta går nog att lägga på cementen så blir det lite varmare känsla...
 

Några ord...

 
 

Glad påsk!

Så, vad nytt... Ja, Hiki har skadat lilla foten, men hon verkar inte lida direkt... Bonza, gubben vår mår bara bra! Goare än någonsin och ännu mera kelen nu efter kastreringen. Han har börjat lägga på sig lite smått...
Hade Leo från A-kullen här hemma i lite över en vecka - då fick man se jakten i generna... Var ute i enhörna över helgen (Bonza fick ta det lugnt hos mina föräldrar istället) med Hiki och Leo.

Det ska vara enkelt...

Enkelt är nyckelordet, de flesta vill ha det enkelt, och ändå är vi så duktiga på att göra det svårt för oss själva. Hur kan det komma sig? Efter ett år av terapi så vill jag i alla fall göra det enklare för mig. Och när det gäller vissa saker har jag lyckats och andra så är jag nog inte ens medveten om huruvida jag gjort det svårt för mig eller inte, det är så invanda gamla spår jag följer att jag inte ens märker att jag följer dem längre.

Turbulens....

Det är mycket som händer nu, så typiskt den ankommande våren...  Förkylning efter förkylning, magsjuka och jag vet inte vad - har tagit slut på orken. Försöker klura ut vad jag ska göra för att bli fri från alla elaka baciller och återta ENERGIN igen......
 
Men något har jag lärt mig, det är alltid ( iallafall ofta ) lite turbulens kring förändringar, det är liksom det som är grejen. Nytt - Kaos - Ordning - Lugn.

Uppfödarutbildning

Har nu haft en hel helg med ämnet "Utfodring" - stort och hett ämne... Och jag har nu bara nosat på det... Känner man för att fördjupa sig så är det näringslära som gäller, och varför inte. Jag kommer ju att ha lite mera tid över nu...
 
Så nu är det bestämt - fr o m 1 maj har Nos mot nos en ny ägare: Linda Bergendahl, mycket kompetent, initiativrik kvinna som arbetar och arbetar... Ska bli spännande att se hur hon tar företaget framåt.

Ödmjukhet...

Träffade en man ute på promenaden med hundarna. Han var nyfiken och ställde frågor om hundar och rasen i allmänhet. Kom in på att, som han uttryckte det "- man måste vara stark och bestämd va, när man har så stora hundar?". Jag svarade: - Jo, visserligen men hunden är ju ett flockdjur, precis som vi människor. De har en social struktur, som vi. Det betyder att det krävs ett samarbete för att få saker och ting att fungera.
Site Builder drivs av  Vistaprint