-
RSS

Senaste inläggen

Länge sen...
En promenad...
Sakura - till minne
Nytt år, nya äventyr…
Sommar 2016

Kategorier

Cayenne och valpar
Den åldrande hunden
Hänt var det här!
Hiki
Onis dagbok
Sabaku Inus kennel
Tankar och händelser...
drivs av

Sabaku Inus Kennel

Sabaku Inus kennel

Sakura - till minne

Vi är i sorg…

Sabaku Inus Kennel står i djup sorg efter att Sakura, vår körsbärsblomma, har drastiskt lämnat oss. Måndagen den 16 januari fann jag henne livlös i trädgården, hon var fortfarande varm när min make hjälpte mig in med henne i köket. Vi gav henne konstjord andning och hjärtmassage men fick tyvärr ingen respons. 
På henne fanns inga märken, hon hade inte kräkts eller gjort något annat, det enda jag i min panik reagerade över var en stelhet över nacken, men för övrigt fanns ingen stelhet eller andra tecken någonstans.

Nytt år, nya äventyr…

Var ett tag sedan det kom något i bloggen. Hösten har varit och vintern likaså, ett championat på Kiiro satt fint innan året 2016 passerade, dubbel championat blev det då vi satt och höll på det finska certet.

Vi har också fått en nykomling i familjen, Sakura. Efter Cayenne & Masai (Sabaku Inus Chie of Sheriff och Mohagets Mister Masai).

Här har vi fått något nytt att bita i, hon är inte som de andra ridgebacks jag haft, och ändå är hon det, en ridgeback ut i klospetsarna…

Sammanfattning en del av 2015

Sammanfattning år 2015
Oj, var ska jag börja… 

I mars tar Sabaku Inus Chikako of Sheriff ”Kiiro” sitt andra cert i Malmö och placerar sig som 3:e bästa hane.

 
I maj går Kiiro återigen och placerar sig som 2:a bästa hane, den här gången med recerv-cert, ack så nära, och reserv-cacib.

Den 22 augusti klarar Sabaku Inus Chikako of Sheriff (Kiiro), Sabaku Inus Bakari of Edelrood (Oni) och Bikarol´s Likable Bethra (Cookie) sina anlagsprov, och den 5/10 har dessa hundar gått 3 rörliga öppenklass spår med 1:a pris och blir därmed Viltspår Champions!

Dagarna går...

Det är otroligt vad tiden kan fara iväg ibland… 

Vad som kändes som en evighet har nu passerat och nu ser jag med spänning fram emot rehabilitering av Oni, imorgon kväll blir första passet i vattentrasken, och med risk för att låta lite skadad så ser jag fram emot att få lära mig något nytt!

Oni vill inte riktigt stödja på benet fullt ut, men om jag håller in henne på promenaden så kan hon gå till och från och korta korta sträckor på det.

MH 4/6

Den 4/6 kl: 06.30 var vi på plats för att förbered MH´t. Maskinen för haren hade trasslat sig och tog sin lilla tid att reda ut, men vi kom igång straxt efter 8 ändå. Sen ville inte haren alls och figgen fick springa igång den själv...
Dagen bestod av sol och vind. Något varmt men ändå underbart. Värmen tog på hundarna men de klarade av att genomföra sina MH´n.
Alla hundar visade på individuella reaktioner men genomgående hade de samma svar i flera situationer och visade en röd tråd genom hela kullen.

Tånga hed, Vårgårda

Tånga Hed, Vårgårda
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hiki, i väntan på att få komma in i ringen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Akane, 3:e plats i unghundsklass, Excellent!

Utställning Vårgårda, Tånghede

En mycket trevlig helg, tillsammans med min underbara man och Hiki förstås!
Bilresan gick bra, med undantag för Hiki som stressade sig igenom hela resan. Hon går fram och tillbaka i sin oro i bilen. Misstänker att hon då och då blir påmind om bilolyckan och jobbar upp sig igen - sen känns det som om det lägger sig och det går bättre periodvis.
 
Nu har jag inköpt D.A.P och ska testa det under en tid. Vi hamnade på Hotell Mikaels Gården, som var en pittoresk liten gård.

Lidköping - Utställning

Oj, vad trött jag blev. Ett glas vin vid hemkomsten och sen känns det mest som om jag vill lägga mig ned och sova resten av kvällen :).
Har definitivt haft den bästa bilresan på länge. Känslan av helt nya däck - säkert och tryggt! Och avsaknad av regn, hagel och snö - det gör helt enkelt susen på resan! Att köra med cruiser kändes inte heller helt dumt, efter ett tag, först lite obehagligt då jag kände att jag förlora kontrollen över bilen, men sen bara skönt - att slippa stirra sig blind på farthållaren för att hålla rätt hastighet hela tiden.

Kommande MH...

Nu börjar kampen för att få ihop figuranter till MH´t den 21/5. Har i skrivandets stund fått ihop 2 A-figgar (behöver en...fast det är nog bra att ha en reserv).
Det ska bli oerhört spännande med första egna mh´t. Hoppas innerligt att så många som möjligt av mina valpar kan komma!
 
Varje dag kikar jag in på SKK´s hemsida för att se om fler resultat kommit in på höfter och armbågar... Tänk vilken tid saker tar ibland!

Nu närmar det sig..

Nu är det bara några dagar kvar... Börjar inse att vi snart skall resa bort, det ska bli såå skönt! Häromdagen insåg jag att det faktiskt blir första gången jag är borta så länge från Hiki och Bonza... En hel vecka...
 
När jag satt med min kusin Carina i lördags, och lyssnade på mig själv prata... Om hur Bonza är och fungerar, så insåg jag vilken hönsmamma jag är... Men han är ju så speciell.

Ny hemsida

Ny hemsida!
Med ett nytt år och med nya spännande händelser framför mig så tyckte jag att det var dags att få ordning på hemsidan. Förhoppningsvis skall detta göra det något enklare för mig att uppdatera oftare.
Om en vecka far vi iväg till sol och värme, Bonza ska få bo hos kusin Carina och Hiki får busa runt med Linda, Susanne och co.
Det var allt för stunden!
 
Site Builder drivs av  Vistaprint