-
RSS

Senaste inläggen

Länge sen...
En promenad...
Sakura - till minne
Nytt år, nya äventyr…
Sommar 2016

Kategorier

Cayenne och valpar
Den åldrande hunden
Hänt var det här!
Hiki
Onis dagbok
Sabaku Inus kennel
Tankar och händelser...
drivs av

Sabaku Inus Kennel

Den åldrande hunden

Valpar, värk och juletid...

Det är stelt i kroppen, kanske gör kylan det värre.. .Men utomhus är det fart i gubben! Han studsar och hoppar, nu har det varit en tid av kortare promenader och direkt syns det runt midjan (både på matte och Bonza!). Å ändå är det snålt med godis hemma, och maten håller jag in på...
 
Inser hur svårt det är att hålla vikten på en äldre hund, med värk i leder (var ju samma sak med Sara, som hade rejäl artros på slutet - och när hon väl började bli smalare så var det för infektion i kroppen.

Bonza och valparna...

Han är fundersam Bonza, på om han ska våga sig förbi valplådan eller inte, om han ska våga titta, eller inte...
Men helt klart mer avslappnad än förra kullen, då tittade han verkligen inte ens åt det hållet, igår stod han precis utanför och arbetade för att få uppmärksamheten riktad mot honom istället för mot valparna...
Och han kämpar verkligen! Idag satt min man och jag, sida vid sida, med varsin dator framför oss - då kommer han, tränger sig emellen och buffar min man hårt i sidan, sen trycker han på lite till så att han kan komma upp mot mitt ansikte för en liten puss.

En promenad med Bonza...

Jag ropar på Bonza vid dörren, skramlar med godisfickan eller burken - då kommer han, ibland. Eller så ställer han sig i slutet av hallen för att kolla om jag verkligen har nåt att erbjuda eller om jag bara luras...
 
Så sätter jag på kopplet, han kikar ut genom dörren för att se om vädret är okey, - okey, inge regn idag, då kan jag väl gå ut då.
 
När vi väl stängt grinden efter oss travar han på med sin vanliga fart, men det tar snabbt stopp.

Ta för sig...

Han tar för sig, min äldre herre här hemma...
 
När han var yngre gick han undan när de andra hundarna sökte kontakt, men nu gör han tvärtom... Buffar sig fram och vill ha gos och kel, och ännu mera gos och kel..
Om det har med åldern att göra eller kastreringen, som gjordes sent i hans liv (till julafton 2010 - sjyst julklapp! *ironisk*) det återstår att fundera på. Men hur som helst så har jag fått en harmonisk äldre herre som tar sin plats i familjen.

När kvällen kommer...

Det har börjat skymma och det är något svalar ute. Jag hämtar koppel i hallen och genast kommer Hiki springande mot dörren, Bonza däremot lyser med sin frånvaro...
Jag ropar på honom, med ljus och glad röst - ingen Bonza kommer, ropar lite mera bestämt nästa gång, men fortfarande ingen Bonza.
Inne i vardagsrummet försöker min man hjälpa till: - Bonza! Gå nu då! Men icke, han tittar oförstående på mig när jag kommer in i vardagsrummet, med sömndruckna ögon - Bonza kom hit nu!

Den åldrande hunden

Under en längre tid har jag tänkt på våra gamla hundar, först kanske tankarna kom igång med hjälp av ett mail ifrån Anders Hallgren, och sen gick de vidare då vår underbara Sara fick somna in på valborgsmässoafton 2010.
 
Hur tar vi egentligen hand om våra åldrande hundar, de som blivit 6 eller äldre, kanske hamnar de vid sidan för en yngre hund, en hund som orkar och som man kan börja på nytt med en hund som hänger med.
Site Builder drivs av  Vistaprint