-
RSS

Senaste inläggen

Länge sen...
En promenad...
Sakura - till minne
Nytt år, nya äventyr…
Sommar 2016

Kategorier

Cayenne och valpar
Den åldrande hunden
Hänt var det här!
Hiki
Onis dagbok
Sabaku Inus kennel
Tankar och händelser...
drivs av

Sabaku Inus Kennel

Sakura - till minne

Vi är i sorg…

Sabaku Inus Kennel står i djup sorg efter att Sakura, vår körsbärsblomma, har drastiskt lämnat oss. Måndagen den 16 januari fann jag henne livlös i trädgården, hon var fortfarande varm när min make hjälpte mig in med henne i köket. Vi gav henne konstjord andning och hjärtmassage men fick tyvärr ingen respons. 
På henne fanns inga märken, hon hade inte kräkts eller gjort något annat, det enda jag i min panik reagerade över var en stelhet över nacken, men för övrigt fanns ingen stelhet eller andra tecken någonstans.

Med hjälp av min underbara granne Helena så fick jag hjälp med att köra Sakura in till djursjukhus för omhändertagande. Där lämnade vi henne i fullt förtroende för att en obduktion skulle ske och att jag förhoppningsvis skulle få svar på vad som hänt.

I närmare 3 veckor väntade jag dagligen på svar ifrån djursjukhuset, så en fredag - närmare bestämt fredagen den 3 februari - ringer telefonen och jag ser att det är djursjukhuset som ringer. Äntligen tänker jag!! men de nyheter jag möts av får mitt hjärta att brista fullständigt.

Beskedet jag får är att ingen obduktion har skett, att hon ändå är kremerad separat och att det går att hämta henne nu. De säger att en förväxling har skett under transporten så en obduktion skedde aldrig av henne… 

Tårar av ilska, sorg och frustration, sedan matthet över allt, de tårar som jag trodde inte fanns kvar längre kommer upp på nytt och åter igen upplever jag den dagen då jag fann henne i snön…

Det gör så ont, att förlora en så ung vacker och underbar varelse och nu aldrig få ett svar som jag hoppades på. Ett svar som jag inte bara personligen var beroende av, utan även mina valpköpare, andra uppfödare och alla som värnar om vår vackra ras kanske kunde ta hjälp av. Det svaret kommer vi aldrig ha möjlighet att få nu. Kanske hade jag inte ens fått något svar, men jag ville verkligen ha möjligheten till det.

Vi kommer att gå vidare, och jag tänker att någonstans här måste det finnas en anledning, något vi ska lära oss av, det bara måste vara så.

När man som djurägare står i en sådan utsatt situation så måste det bara bli rätt, vi lägger allt vårt förtroende i någon annans händer, och vi är tvungna att lita på att det går rätt till. Att våra älskade behandlas med all den respekt de förtjänar och att också vi som är i sorg ska behandlas med respekt, det får bara inte gå fel…

Hur ska jag nu kunna lita på ett djursjukhus? Kanske genom att få mera svar, att lära mig från botten till toppen hur en rutin i ett sådant läge kan gå fel? Hur är det egentligen möjligt?

Dessa rader är till minne av dig Sakura - min underbara körsbärsblomma och till alla andra där ute som förlorat sina käraste vänner, unga som gamla, ni lever vidare i våra minnen och vi gör allt för rättvisa och för att era liv ska betyda något…

//Pernilla

Samtliga foton (utom det första) tagna av Malin Sundström <3


0 kommentarer på Sakura - till minne:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint