-
RSS

Senaste inläggen

Länge sen...
En promenad...
Sakura - till minne
Nytt år, nya äventyr…
Sommar 2016

Kategorier

Cayenne och valpar
Den åldrande hunden
Hänt var det här!
Hiki
Onis dagbok
Sabaku Inus kennel
Tankar och händelser...
drivs av

Sabaku Inus Kennel

Valpar dygn 10

Idag blir valparna 10 dagar, de har sedan igår börjat öppna sina ögon. De är mer livliga och far runt ibland så man undrar vart det kommer bära..

Så snart de öppnat sina ögon helt och öron, så kommer individerna bli mer tydliga, även om jag redan nu börjat få lite bilder av hur de kan komma att bli. Vi har till exempel Miss Green (Hestia) som är den största tiken, föddes först, hon tar för sig! Låter när hon är missnöjd och tar sig fram med styrka och envishet… 

Alla valparna har ökat i vikt från dag 1, inte ovanligt att de går ned i vikt första dygnet, men icke dessa… De är pigga och äter som de ska.

För några dagar sedan hade vi ett par jobbiga dagar, Cayenne väckte mig tidigt en morgon med hög feber. Visade sig att hon hade mjölkstockning, detta kan gå illa om man inte tar itu med det direkt. Det blev massage, se till att hon fick vätska i sig och hjälp med att massera ut det "onda"och dra ned på fodret. Man vill ju så gärna att tiken ska återfå sitt normala hull, men för mycket och kraftigt foder kan orsaka detta, så det blev att dra ned igen. Idag mår hon bra igen.

Till helgen kommer valparna få smaka sitt första mål mat, det är en blandning av nötfärs som så småningom kommer att drygas ut med foder. I början får de bara en liten lite tugga - som de slukar med stor aptit! Detta för att försiktigt vänja deras små magar vid fast föda.

Husse Hooga har i sin väntan gjort en hemsida om Cayenne och valpar som ni gärna får kika på också: http://hooga.se/11_hundliv/2016-valpar/index.html

Här kommer lite bilder - Njut!0 kommentarer på Valpar dygn 10:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint