-
RSS

Senaste inläggen

Länge sen...
En promenad...
Sakura - till minne
Nytt år, nya äventyr…
Sommar 2016

Kategorier

Cayenne och valpar
Den åldrande hunden
Hänt var det här!
Hiki
Onis dagbok
Sabaku Inus kennel
Tankar och händelser...
drivs av

Sabaku Inus Kennel

Cayenne dygn 40

I går, fredag, fick vi finbesök ifrån Hooga och Cayenne. Lite kloklippning och mys, fick häftiga och blöta pussar ungefär en gång var 5:e minut…

Sen tog vi en sväng ut i trädgården för att Cayenne ska få känna in de omgivningar hon ska vistas i under den tiden då valparna växer upp.

Hon genomsökte platsen väl, och med jämna mellanrum stannade hon upp för att njuta av solen. Hon fick också ta en sväng in i den blivande valpstugan.

Nu är hon på dygn 40, magen är redan stor och det verkar lovande, samtidigt så hoppas jag att det inte blir för många valpar, det kan vara tufft nog att hantera uppåt en 10 vilda ridgeback valpar… 

Cayenne är i toppform och håller sig fortfarande i god fysisk form med hjälp av husse som både cyklar och tar långa promenader, det här kanske håller i sig i någon vecka till men sen får de troligen dra ned på tempot i samband med att magen växer.

Tiden far iväg ganska fort nu, i alla fall för mig, kanske inte lika fort för er som väntar på att de små liven ska visa sig i dagsljuset, men här är dagarna fulla av planering inför det som komma ska. Nästa vecka kommer Cayenne ut på besök igen, när hon kommer för ett tredje besök så blir hon kvar.

Fredagen den 11 mars
Fredagen den 11 mars
Cayenne på dygn 40 - gått upp 4 kg sedan ultraljud den 1 mars
Fredagen den 11 mars
Cayenne på dygn 40 - gått upp 4 kg sedan ultraljud den 1 mars
Fredagen den 11 mars
Fredagen den 11 mars
Fredagen den 11 mars
Cayenne på dygn 40 - gått upp 4 kg sedan ultraljud den 1 mars
Fredagen den 11 mars
Cayenne på dygn 40 - gått upp 4 kg sedan ultraljud den 1 mars
Fredagen den 11 mars
Fredagen den 11 mars
Fredagen den 11 mars
Cayenne på dygn 40 - gått upp 4 kg sedan ultraljud den 1 mars
Fredagen den 11 mars
Cayenne på dygn 40 - gått upp 4 kg sedan ultraljud den 1 mars
Fredagen den 11 mars
Fredagen den 11 mars
Fredagen den 11 mars
Cayenne på dygn 40 - gått upp 4 kg sedan ultraljud den 1 mars
Fredagen den 11 mars
Cayenne på dygn 40 - gått upp 4 kg sedan ultraljud den 1 mars
Fredagen den 11 mars
Fredagen den 11 mars
Fredagen den 11 mars
Cayenne på dygn 40 - gått upp 4 kg sedan ultraljud den 1 mars
Fredagen den 11 mars
Cayenne på dygn 40 - gått upp 4 kg sedan ultraljud den 1 mars
Fredagen den 11 mars
Fredagen den 11 mars  Solen kan man aldrig få nog av...
Fredagen den 11 mars Solen kan man aldrig få nog av...
Cayenne på dygn 40 - gått upp 4 kg sedan ultraljud den 1 mars


2 kommentarer på Cayenne dygn 40:

Kommentarer RSS
Curt Holgersson on den 12 mars 2016 14:41
Mitt liv som hund ....eller jag menar som husse. Ja, det är trångt i sängen på morgonen när en högdräktig ridgebacktik omärkligt har smugit sej dit någon gång under natten. Men det är ju lite mysigt också med en hund som snusar en i örat. Opp och hoppa! Frukost (hunden sover), hämta tidningen, ta med en kopp kaffe och hopp i säng igen - det är ju lördag. Efter en timme gnäller hon. Det har aldrig hänt förut men nu är det trångt bland inälvorna så nu är det bråttom ut på kisseri. Både det lilla och det stora är avklarat inom en minut och i morgonsolens glans tar vi en kort promenad. På busshållplatsen hänger en AVVIKANDE person mot stolpen och en våldsam utskällning börjar. Avvikande är man till exempel om man har en stor hatt, fladdriga byxor, solglasögon eller käpp. Den här kvinnan har allt detta. Tiggare med fyra stora Ikeakassar, fysiskt handikappade personer, tidningsbud med stora väskor, stora lurviga hundar med mera är också avvikande varelser som hon har börjat skälla på sedan ungefär dag 25 i dräktigheten. Pinsamt. Hormonstyrt? Hemma igen och morgonsolen avslöjar obarmhärtigt vilket fönster hon brukar speja genom. Den fuktiga hundnosen har ritat fantasifulla mönster på rutan. Hon gör en sväng in i sängkammaren men återvänder och stirrar krävande på mej. Ja visst ja, solen lyser ju in på sängkammargolvet och mattan är inte tillräckligt mjuk att ligga på. Jag bär således dit hundsängen. En halvtimme senare så hör jag klotassandet när hon promenerar in i vardagsrummet. I förbifarten stannar hon till och blänger på mej. Ja,ja. Matte bär in hundsängen i vardagsrummet för dit har solfläcken flyttat sej och så är hon nöjd en stund. Fast solfläcken flyttar sej ju så man får släpa hundsäng MED hund runt golvet ett par gånger. Vaddå? Har hunden helt tagit över ledarskapet? Nej då, det är mer en fråga om ömsesidigt förtroende, kärlek och respekt. Tror jag. Oj vad timmarna går. Dags för en lite längre motionspromenad. Massor med hundekipage så här mitt på lörda'n. Hon får inte hälsa på någon hund eftersom det går både lunginflammation och kennelhosta i Vasasta'n. Tråkigt, men är man dräktig så bör man hålla sej frisk. Tre veckor kvar till nedkomst. Spännande.
Svara på kommentar


Christina Teuchler on den 21 mars 2016 17:05
Det är så roligt att se och läsa hur det går för Cayenne och magen! Tittar då och då ifall det har uppdaterats!
Svara på kommentar

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint