-
RSS

Senaste inläggen

Länge sen...
En promenad...
Sakura - till minne
Nytt år, nya äventyr…
Sommar 2016

Kategorier

Cayenne och valpar
Den åldrande hunden
Hänt var det här!
Hiki
Onis dagbok
Sabaku Inus kennel
Tankar och händelser...
drivs av

Sabaku Inus Kennel

Smärta...


Oni - har haft ett händelserikt år, ett inte alltför roligt år… I januari slåss hon med sin mor och får sy ihop hals och kind, det läkte…

Nu har hon dragit av ligament i karpalleden plus ett par mindre brott på tår. Idag är jag frustrerad och tårar rinner varje gång hon skriker av smärta. Förra söndagen skedde olyckan, i tisdags fick hon, efter mycket om och men en ny röntgen med gips som följd. Håll henne stilla säger de…

De första dagarna gick det rätt bra ändå, vi har satt igång med klicker igen och tränar hennes ben och hennes huvud. Ett framtida freestyle nummer står som mål och det blev ett perfekt tillfälle till att träna på de små delarna…

Sen i lördags ser jag hur hon undviker mer och mer att stödja på benet och börjar ana oråd, humöret tryter och hon blir grinigare mot alla omkring henne.
Igår kväll ringer jag Bagarmossen igen och vi åker in. De tar bort gips och ser att hon fått skavsår på tår och eksem/sår mellan tramdynor. Kunde varit värre, men skönt att få bort gipset en stund. Ända tills veterinären säger att hon får gå hem utan.

Hur då? Håll henne väldigt stilla säger hon… Hm… - jag svarar, säg det till Oni! Ska hon inte ha något slags stöd ändå? Jag ser ju hur hela handleden går åt fel håll och det gör ont i mig. Men nej, icke säger veterinären. Bättre att hon får läka ut sina sår nu till operation på torsdag. 

Jag köper den delen, och förstår att det inte är bra att lägga upp sig på ett operationsbord med en pågående infektion. Men finns det verkligen ingen annan lösning? Kan man inte tänka till lite och kanske hitta ett stöd som täcker det viktigaste? Inte heller rengör de såret. Lite mer än 2000 kr fattigare åker jag därifrån, fick knappt 15 minuter tid med veterinär, vars sköterska tog bort gipset.

En del av mig, den praktiska delen förstår att de har mycket att göra, förstår att det finns andra att prioritera som är värre däran. Men mitt hjärta och själ svider, vill skrika och det värker.

Vi åker hem, rengör såret och sätter på krage, stoppar in henne i buren och säger godnatt…

På morgonen ska vi ut och försöka ta en minimal promenad och ändå utföra det primära, där Oni gärna vill dansa runt en stund tills hon hittar rätt läge och plats. Glöm det, grannen kommer och hon glömmer av sin onda fot, ända tills hon sätter ned den sådär som hon inte får. Hon skriker, och skriker och skriker…

Och jag dör inuti, så maktlös… 

Och där står jag nu, maktlös, med tårar som inte vill sluta rinna. Jag vet att vi tar oss igenom det här, Oni är tuff, jag kan vara tuff - speciellt när jag inte har något val. Jag är optimistisk inför operation, även om det inte verkar som om vi får den bästa i världen, bara den blir gjord och vi får gå vidare…6 kommentarer på Smärta...:

Kommentarer RSS
Marianne Jessen on den 4 augusti 2014 08:06
Hej Pernilla. Jag kände din smärta i varje ord du skrev, jag skickar dig energi och många stöttekramar. Klart att ni fixar detta och om jag kan göra något så bor jag nära bara att hojta till. Kramar till dig och Oni.
Svara på kommentar
 
Pernilla on den 15 september 2014 07:16
Tack alla för ert stöd, det värmer verkligen! Många kramar


Cornelia on den 4 augusti 2014 08:22
Många många kramar till dig, maktlösheten är en så brutal känsla. Jag önskar dig att du snart får känna optimismen igen och glädjen över att dina fina Oni blir bra.
Svara på kommentar
 
Pernilla on den 15 september 2014 07:17
Tack Cornelia, jag hoppas också att jag får tillbaka så mycket som möjligt med Oni, viktigast är att hon mår bra, då mår jag bra ;-) stor kram!


Annika on den 4 augusti 2014 19:44
Pernilla!!! Åh, som jag känner med dig och Oni.....jag får ont i hela kroppen när jag läser!! Stackars Oni som har så ont och dig som står maktlös - finns nog inget värre. Bara operationen blir gjord så att ni kan titta framåt!! Tänker på er och håller alla tummar. Det kommer att bli bra till sist - Oni och du är som sagt starka när det gäller. Kramar i massor från oss
Svara på kommentar
 
Pernilla on den 15 september 2014 07:18
Tack bästa Annika!

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint