-
RSS

Senaste inläggen

Länge sen...
En promenad...
Sakura - till minne
Nytt år, nya äventyr…
Sommar 2016

Kategorier

Cayenne och valpar
Den åldrande hunden
Hänt var det här!
Hiki
Onis dagbok
Sabaku Inus kennel
Tankar och händelser...
drivs av

Sabaku Inus Kennel

Hundsim med Hiki

Fredagen den 24/1 - 2014

I torsdags lyckades jag äntligen sätta mig vid telefonen och ringa in till Haninge Hundhälsa, något jag under en lång tid tänkt göra. Vi fick snabbt en tid för en första omgång i poolen, redan dagen efter.

Ett par minuter sena kastade vi oss in i lokalen och blev väl bemötta av två leende tjejer Camilla och en till. Jag fick sätta på mig ett par stövlar - per telefon blev jag rekommenderad att ha "oömma kläder" på mig, blev snart varse varför... 

Sen gick vi in till poolen, helkaklat och fräscht. Hiki såg något tveksam ut men följer med mig in. Sen fick vi välja mellan att duscha av henne i en upphöjd dusch del eller nedsänkt, för ryggens skull så valde jag den upphöjda. Hiki hoppade upp som hon blev tillsagd, fortfarande med en misstänksam blick. 

Sen duschade jag av henne ordentligt med ljummet vatten, därefter åkte flytvästen på och vi tog oss, efter noga instruktioner, upp för rampen som leder ned i poolen. 
Väl uppe fästes tre linor på hennes flytväst och Camilla tog sig över på andra sidan av poolen med två linor i händerna, den tredje fick jag hålla i. 
Sen var det dags för Hiki att gå ned i poolen, hon var inte helt övertygad om att det här var nödvändigt och stretade mot - men med en bestämd matte så var det inte så mycket att göra. 
Det blev en del plaskande framben i starten och jag ser i hennes talade blick att det här var minsann inte alls hur hon planerat in fredagens eftermiddagsmys...

Vi tog oss fram och tillbaka ett par gånger i poolen, men sen fick Hiki simma på samma plats i mitten en stund. Camilla hjälpte till med att ge henne en paus, tog in henne till kanten för att snabbt fånga upp frambenen. På det sättet stoppar man upp simreflexen (som är otroligt stark) och får henne att vara stilla i vila en stund.

Hiki såg fortfarande inte helt bekväm ut, efter några minuter fick vi ut henne igen och hon simmade stadigt på i mitten med blicken fäst på mig. En till paus, simma och ännu en omgång. 

Sen fick hon ta sig upp, när hon väl kom mot mig och närmade sig kanten gällde det att snabbt fånga upp handtaget i västen för att hjälpa henne upp på ett säkert sätt.

Sen fick hon duscha av sig ordentligt efter pool besöket. Torka och in i ett torkrum där jag fönade henne och fick henne rejält torr.

Behöver jag säga att jag hade en trött och faktiskt nöjd hund resten av kvällen? Det hade jag, och vi (eller åtminstone jag!) ser fram emot nästa besök i kommande vecka!

(tyvärr inga kort idag, men ska försöka få till nåt till nästa omgång ;-) )0 kommentarer på Hundsim med Hiki:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint