-
RSS

Senaste inläggen

Länge sen...
En promenad...
Sakura - till minne
Nytt år, nya äventyr…
Sommar 2016

Kategorier

Cayenne och valpar
Den åldrande hunden
Hänt var det här!
Hiki
Onis dagbok
Sabaku Inus kennel
Tankar och händelser...
drivs av

Sabaku Inus Kennel

Oni blir vuxen... eller?

Oni har sitt första löp. När tikskyddet sattes på förbyttes denna vilda, charmiga hund till en något lugnare och mer skamsen hund. Eller kanske inte så skamsen, inte utifrån vad jag såg hur som helst..

Hon förbyttes hur som helst till en mycket mera stilla varelse, som med stora ögon följde mig runt i lägenheten. Efter några dagar började istället "dansen", hon satte upp rumpan mot kuddar, soffor och stolar, sen gnugga hon rumpan, då och då lyckades hon också få av sin svarta damtrosa. 

Rent allmänt tycker jag ändå att Oni blivit något lugnare, och att hon anstränger sig (då och då...) för att verka något mera vuxen. Sen faller korthuset när hon ser en annan hund komma mot oss, eller då vi lyckas springa på någon runt hörnet... Då kastar hon sig i kopplet och ser allmänt galen ut...

Häromdagen, när vi alla gick på promenad, Jag, min man, Hiki, Bonza & Oni - lyckades vi med en just sådan sak - precis när vi ska passera ett hörn, kommer en hundägare med en något mindre variant gående. Bonza står oförstående stilla och ser på Hiki och Oni, Hiki gör en snabb rusning och vänder sig sedan om för att se på mig, sen är hon tillbaka vid min sida. Oni däremot, ja det är en helt annan historia.. Hon kastar sig kraftig framåt i kopplet, om och om igen, samtidigt som hon skäller högt.

Och jag? Jo, jag står där och ler, mest kanske för att jag precis provat en ny sele som fungerar alldeles utmärkt! Den avbelastar mig, och Oni, samtidigt som den faktiskt ger mig bättre kontroll att hålla kvar henne på plats.

Hundägaren vet nog varken in eller ut. Jag backar lugnt (fortfarande med en galen Oni i kopplet) och väntar ut honom och hund. Då säger han: - Ni kan passera först...
Jag tittar något oförstående på honom och sen ser jag på mina tre stora hundar, mannen ifråga står fortfarande kvar på plats, knappt ett par meter ifrån oss. Men, men, med samlad säkerhet så tar jag ett djupt andetag och går framåt - fortfarande med Oni skällandes och hoppandes i kopplet. Som tur är sköter sig Bonza och Hiki håller jag kontakten med tills vi passerat.

Allt detta gör jag fortfarande med ett leende på läpparna. Mannen med hunden tror förmodligen att jag är en av de största idioterna till hundägare han stött på...

Själv har jag nått den insikten att det är lönlöst att försöka göra något annat just i den situationen. Jag får helt enkelt välja min fight och då hade jag fullt upp med att hålla ordning på Hiki. När Oni väl hamnat i en sådan sinnesstämning är det lönlöst att försöka göra något så länge den andra hunden står mitt framför näsan på oss.

Jag får helt enkelt samla upp henne på lagom avstånd igen och lugnt fortsätta promenaden...1 kommentar på Oni blir vuxen... eller?:

Kommentarer RSS
Sussi A on den 21 september 2012 19:01
Hej Pernilla, lite nyfiken på vad det är för sele du testat!? Har en ung kille som jag testar selar på nu...Sussi i Mattmar
Svara på kommentar

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint