-
RSS

Senaste inläggen

Länge sen...
En promenad...
Sakura - till minne
Nytt år, nya äventyr…
Sommar 2016

Kategorier

Cayenne och valpar
Den åldrande hunden
Hänt var det här!
Hiki
Onis dagbok
Sabaku Inus kennel
Tankar och händelser...
drivs av

Sabaku Inus Kennel

En promenad med Bonza...

Jag ropar på Bonza vid dörren, skramlar med godisfickan eller burken - då kommer han, ibland. Eller så ställer han sig i slutet av hallen för att kolla om jag verkligen har nåt att erbjuda eller om jag bara luras...
 
Så sätter jag på kopplet, han kikar ut genom dörren för att se om vädret är okey, - okey, inge regn idag, då kan jag väl gå ut då.
 
När vi väl stängt grinden efter oss travar han på med sin vanliga fart, men det tar snabbt stopp. 5 meter max, sen stannar han på sitt kiss-ställe... Ibland ser han ut att börja lukta på marken, men sen är det som om han glömmer bort vad det var han skulle göra och blir bara stående. - Bonza! Säger jag förebrående... kom nu! Och så får han upp farten igen, i 1½ meter ungerfär - sen är det dags att lukta igen... och kissa...
 
Till slut tröttnar jag lite och drar i kopplet - Nu får du hänga med Bonza! Så jag kortar upp lite och han travar på. Går runt till godisfickan, puttar till den och försöker tugga lite på kanten. Sen ökar ha takten så att han kan komma lite före mig och vänder uppmärksamheten mot mitt ansikte. Söker kontakt, med ögonen fästa vid mig och min hand (ifall den råkar hamna i godisfickan...), öronen framåt och lite extra saliv i mungipan...
- Nehej du! Säger jag, du får väl jobba för godiset! Det tycker nog Bonza att han gjort, men han faller tillbaka bakom mig igen och tar sikte på en buske. Vi stannar upp...
Sen fortsätter promenaden, allt oftare vill han stanna till och tugga lite gräs, när han till slut inser att det här blir en längre promenad, ger han upp och ansluter sig till min sida. Han får en liten godis (bara för att han är så fin), torkar av sig på mina byxor och vi går vidare....
 

0 kommentarer på En promenad med Bonza...:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint