-
RSS

Senaste inläggen

Länge sen...
En promenad...
Sakura - till minne
Nytt år, nya äventyr…
Sommar 2016

Kategorier

Cayenne och valpar
Den åldrande hunden
Hänt var det här!
Hiki
Onis dagbok
Sabaku Inus kennel
Tankar och händelser...
drivs av

Sabaku Inus Kennel

När kvällen kommer...

Det har börjat skymma och det är något svalar ute. Jag hämtar koppel i hallen och genast kommer Hiki springande mot dörren, Bonza däremot lyser med sin frånvaro...
Jag ropar på honom, med ljus och glad röst - ingen Bonza kommer, ropar lite mera bestämt nästa gång, men fortfarande ingen Bonza.
Inne i vardagsrummet försöker min man hjälpa till: - Bonza! Gå nu då! Men icke, han tittar oförstående på mig när jag kommer in i vardagsrummet, med sömndruckna ögon - Bonza kom hit nu! Han går långsamt ned från soffan, först frambenen så att han kan sträcka ut kroppen ordentligt när är på väg ned.
Sen står han med alla fyra på golvet, och ser ut som om han tänker gå upp och lägga sig igen. Jag skyndar mig fram för att sätta kopplet på honom, då lunkar han med.
När vi kommer ut ställer han sig direkt runt hörnet och tömmer blåsan. Sen travar han fram, han har fortfarande lite fart i benen och travar som ett fullblod, dock något vingligare bak när musklerna inte hänger med riktigt som förr. Han ser på mig med de mörka bruna ögonen och öronen är riktade framåt. När vi närmar oss vägen så saktar han ned: - O no matte, har ingen lust att gå längre idag, nu vill jag hem och sova, har gjort det jag behövde göra...
Men vi går lite längre ändå, och jag får bitvis halvdra honom framåt, han stannar och luktar på alla möjliga platser, läääänge står han där, ibland ser jag att han slutat lukta, han bara står där... En chans kanske att få en paus under promenaden, tills jag drar lite i kopplet och ropar på honom, då kommer han igen, elegant trav framåt...
När vi kommer hem dricker han ur vattenskålen och sen lägger han sig i soffan igen, stönar högt och somnar om....

0 kommentarer på När kvällen kommer...:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint