-
RSS

Senaste inläggen

Länge sen...
En promenad...
Sakura - till minne
Nytt år, nya äventyr…
Sommar 2016

Kategorier

Cayenne och valpar
Den åldrande hunden
Hänt var det här!
Hiki
Onis dagbok
Sabaku Inus kennel
Tankar och händelser...
drivs av

Sabaku Inus Kennel

Det ska vara enkelt...

Enkelt är nyckelordet, de flesta vill ha det enkelt, och ändå är vi så duktiga på att göra det svårt för oss själva. Hur kan det komma sig? Efter ett år av terapi så vill jag i alla fall göra det enklare för mig. Och när det gäller vissa saker har jag lyckats och andra så är jag nog inte ens medveten om huruvida jag gjort det svårt för mig eller inte, det är så invanda gamla spår jag följer att jag inte ens märker att jag följer dem längre...
 
Så då kommer vi till gamla spår, onda cirklar eller enbart s k cirklar som man följer livet igenom, oavsett om de är bra för en eller inte. En del lyckas jag bryta och andra känner jag nog inte ens till. Men genom åren har jag ändå lärt mig (och via Maria på kunskapscenter) att bryta en del, speciellt de som inte varit bra för mig.
 
Så jag kan nog klappa mig på axel för ett bra gjort jobb, men så har vi givetvis påverkan genom omgivningen kvar. Tänk om någon, gud förbjude! Blir arg på mig! Hemska tanke...
Åja, jag lägger till mig en min som kunde gjort Budda stolt och glider igenom konflikten, genom att undvika den så långt som det bara möjligt går. Och går det inte, ja då får jag väl helt enkelt ta tjuren i hornen, bita i det sura äpplet som det heter och lösa det ändå..
 
För så är det ju, jag vill ha det enkelt. Jag är enkel, inte alls speciellt speciell eller svår att förstå, om man bara försöker. Jag tror att hade jag fötts för några (flera) årtionden sen, hade jag gått runt som en piga på en bondgård och förmodligen stormtrivts! Med det enkla...
 
En god väns man sa till sin fru för några år sedan: Du min fru är den som organiserar, Pernilla är den som gör jobbet - och visst är det så! Och det är så jag trivs.
 
Det var några enkla tankar en fredag kväll. Nu ska jag äta en enkel middag, dricka lite skumpa (champagne!) för lite extra behöver jag nog ibland, och lite speciell kan jag nog också vara, ibland...

2 kommentarer på Det ska vara enkelt...:

Kommentarer RSS
Malin on den 8 april 2011 17:09
Du är väldigt speciell! Det har vi ju kommit fram till! ;-)
Svara på kommentar
 
Pernilla, författaren on den 9 april 2011 16:34
Du är för himla go Malin! Vilken tur att vi fann samma ras och att vi fann varandra, vad skulle jag gjort utan dig! Puss & kram!

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint