-
RSS

Senaste inläggen

Länge sen...
En promenad...
Sakura - till minne
Nytt år, nya äventyr…
Sommar 2016

Kategorier

Cayenne och valpar
Den åldrande hunden
Hänt var det här!
Hiki
Onis dagbok
Sabaku Inus kennel
Tankar och händelser...
drivs av

Sabaku Inus Kennel

Länge sen...

Tiden har, som vi så många redan känner till, en förmåga att rinna förbi. Jag har också haft problem med min blogg, har blivit överröst med "spam" från hela världen utan att få stopp på dem, vilket ledde till att jag i stället stängde ned bloggen en stund.

Nu hoppas jag att jag fått lite bättre ordning och gör ett nytt försök.

Våren är här, på högsommar sätt, vi har haft värme rekord med uppåt 30 grader.

En promenad...

Jag tar ned koppel från kroken i hyllan, de flesta av hundarna har redan samlats i hallen efter frukosten, i väntan på att få komma ut.
Sist kommer Hiki, hon är långsammare nu, en kombination av hennes stigande ålder och skendräktighet. Inte så att hon har något emot att få komma ut i solen, mest så att man blir långsam när man blir äldre…
 
Innan jag går ut genom dörren ser jag till att säkra koppel och halsband.

Sakura - till minne

Vi är i sorg…

Sabaku Inus Kennel står i djup sorg efter att Sakura, vår körsbärsblomma, har drastiskt lämnat oss. Måndagen den 16 januari fann jag henne livlös i trädgården, hon var fortfarande varm när min make hjälpte mig in med henne i köket. Vi gav henne konstjord andning och hjärtmassage men fick tyvärr ingen respons. 
På henne fanns inga märken, hon hade inte kräkts eller gjort något annat, det enda jag i min panik reagerade över var en stelhet över nacken, men för övrigt fanns ingen stelhet eller andra tecken någonstans.

Nytt år, nya äventyr…

Var ett tag sedan det kom något i bloggen. Hösten har varit och vintern likaså, ett championat på Kiiro satt fint innan året 2016 passerade, dubbel championat blev det då vi satt och höll på det finska certet.

Vi har också fått en nykomling i familjen, Sakura. Efter Cayenne & Masai (Sabaku Inus Chie of Sheriff och Mohagets Mister Masai).

Här har vi fått något nytt att bita i, hon är inte som de andra ridgebacks jag haft, och ändå är hon det, en ridgeback ut i klospetsarna…

Sommar 2016

Sommaren har kommit och nu gått in i vad som redan känns som ett slutstadium. Dagarna är svalare men solen visar fortfarande sitt vackra ansikte med jämna mellanrum.

Efter en månads semester, utan utställningar, med fix i huset och långa sköna promenader så kommer vi igång med lite utställningar igen. Framför oss nu har vi Eskilstuna, Högbo, Gimo och några till. 

Annars har vi tagit denna sommar med ro, valparna från sista kullen växer så det knakar, det blir ett par träffar i september med träning och tips inför det som kommer med ungdomstiden som närmar sig.

Nu närmar det sig...

Nu står det inte på förrän det är dags för de små att flytta. Även om det varit otroligt intensivt när man som uppfödare far mellan arbete, valpar, övriga hundar i kenneln och familjen - så kommer det bli tomt…

Mellan varje valpkull hinner jag glömma (läs förtränga..) hur vilda de blir sista veckan, det är som om de visar att de nu är redo för stora världen och att den här världen inte är stor nog…

Nya äventyr!

Häromdagen fick två av valparna ta sin första tur i bilen, vi passade på att ta en sväng ned till havet också. De tyckte det var lite konstigt, pep lite men lade sig sen till ro i mina döttrars knä. 
Vid havet och väl nere på marken fanns inte så mycket osäkerhet kvar, de ville nyfiket fram åt olika håll, efter en stund så tog vinden ut sitt och det blev lite kallt tyckte Miss Blue och Miss Pink - så de fick krypa upp i famnen och få värme igen… 

Valparna 2 veckor gamla

Nu har alla öppnat sina ögon, idag tog sig de första vildarna över kanten till andra sidan… Gick fortare än jag förväntat mig…

Idag har också samtliga valpar fått sina klor klippta, de flesta tog det lugnt, några sprattlade på en stund, men med lugn och tålamod blev det lugna och sen gick det helt problemfritt!

Magarna har varit lite sådär sedan ett par dagar tillbaka, kan vara tuggbenen som mamma Cayenne fått lite extra av, så nu försvinner tyvärr godiset för henne en liten stund.

Valpar dygn 10

Idag blir valparna 10 dagar, de har sedan igår börjat öppna sina ögon. De är mer livliga och far runt ibland så man undrar vart det kommer bära..

Så snart de öppnat sina ögon helt och öron, så kommer individerna bli mer tydliga, även om jag redan nu börjat få lite bilder av hur de kan komma att bli. Vi har till exempel Miss Green (Hestia) som är den största tiken, föddes först, hon tar för sig! Låter när hon är missnöjd och tar sig fram med styrka och envishet… 

Dygn 58

I natt har det varit lite oroligt, svårt att hitta rätt läge när valparna far runt som tokar i magen säger Cayenne… 

Vi var ute på en kissrunda vid midnatt, när det trycker på… Sen somnade hon gott tillsammans med extra matte Linn som tar extra väl om henne. Med en filt över sig och nära sängen så sover man gott!

I morse fick gå ut direkt när vi vaknade, nu väntar hon på frukost på sängen som strax är klar.

Dygn 45

Äntligen har jag fått tag i lite nya bilder! Dessa togs på Cayenne torsdagen den 17 mars, då hon var på dygn 45. 

Håll till godo!

Och med det önskar jag er alla en riktigt Glad Påsk! 


Liten uppdatering

Det har varit en intensiv tid, och den rinner iväg. Häromdagen fick jag ny rapport ifrån Husse Hooga. Cayenne har nu gått upp 8 kg från sin normalvikt, hon mår bra för övrigt, blir högst troligen totalt bortskämd där hemma och snart flyttar hon in i kenneln - där hon fortsätter att bli bortskämd…

Husse har börjat pilla med egen hemsida som ni kan besöka i brist på mina uppdateringar. Har kort som togs i torsdags förra veckan som troligen kommer upp i bloggen i morgon, när jag har en stund över.

Cayenne dygn 40

I går, fredag, fick vi finbesök ifrån Hooga och Cayenne. Lite kloklippning och mys, fick häftiga och blöta pussar ungefär en gång var 5:e minut…

Sen tog vi en sväng ut i trädgården för att Cayenne ska få känna in de omgivningar hon ska vistas i under den tiden då valparna växer upp.

Hon genomsökte platsen väl, och med jämna mellanrum stannade hon upp för att njuta av solen. Hon fick också ta en sväng in i den blivande valpstugan.

Dygn 39

På dygn 39 ser Cayenne ut så här, hon har gått upp 3 kg i vikt sedan ultraljudet. Magen växer och allt ser bra ut, vi längtar efter att få se de små liven som döljer sig i hennes fina mage


Cayenne

Nu väntar vi på att, i bokstavsordning, E-kullen kommer till världen! På dygn 30 gjorde vi ultraljud på Cayenne, på plats såg vi ett antal små liv i hennes mage. Svårt att med hjälp av ultraljud avgöra hur många, men ett gäng kan vi konstatera!

Jag kommer att uppdatera bloggen med jämna mellanrum med information om Cayenne, dräktighet, valpning samt valpar!


Site Builder drivs av  Vistaprint