-
 
Utbildning och erfarenhet
1992 Skaffade jag min första ridgeback, Roy, och sen var jag fast! 
1998 dök en till hund upp i mitt liv, Sara en rottweiler, som jag lärde mig så otroligt mycket  av under alla de år hon gav mig. 
2003 fick Roy somna in (han fick diskbråck på 3 ställen och bakbenen slutade fungera), straxt därefter fick jag ett äran att ta över en omplacering, Bonza, drygt 2 år gammal. Jag tvekade inte utan tackade ja direkt. Bonza fick mig att börja med utställning och lydnad, en otroligt rolig hund att arbeta med.
 
Jag har ställt ut hund i över 20 år, aktivt över hela sverige och i norden, än så länge. Jag har mål att med rätt hund att ställa i övriga länder. Under denna tid har jag haft äran att bekanta mig med uppfödare över hela Sverige och träffat deras underbara hundar!
 
Sedan 2002 har jag drivit hunddagiset Nos mot nos, i söderförort. Det har varit otroligt lärorikt och har gett mig inblick, inte bara i min egen ras utan i många andra hundraser. Nu har jag sålt hunddagiset men fortsätter mitt kall inom hundvärlden min kennel.

Som huvudförsörjning är jag egen företagare och driver en redovisningsbyrå.
2003 - 2004 Utbildade jag mig till Instruktör, först och främst i allmänlydnad men även med inblick i tävlingslydnad och spår. En tid därefter gick jag även utbildning i Rallylydnad. Numera (sedan sommar 2016) arbetar jag deltid som "stallflicka" på Hölö Ridskola där jag också har min häst Mr Gaucho.

Jag har också under två år varit styrelsemedlem i SRRS org som sekreterare, otroligt roligt och lärorikt! Är numera tillbaka som suppleant i styrelsen (2021).

2014 Kom taxen Cookie in i våra liv och en ny ras gjorde entré, sedan dess har vi haft flera kullar på henne och går från år 2020 in på nästa generation taxar, en fantastisk underbar ras med mycket egen vilja och underbart temperament!
 
Kurser via hundens hus:
 
Kent Svartberg - Inlärning, hundars olika personligheter och relation människa-hund.
Eva Bodfäldt - Inlärning, relation, samspel & dominans
Anders Hallgren - Stress
 
Uppfödarutbildning via SKK/Studiefrämjandet - där ingår följande:
 
Valpning och parning
Utfodring
Anatomi
Genetik
Juridik
Valpens beteende
 
Utbildningar:
 
Instruktör - via Hundkuranten (allmänlydnad, teori spår, teori tävlingslydnad, anantomi, massage & strecthing grunder mm under 1 år)
 
Rallylydnadsinstruktör - via Bonizas hundskola, Eslöv
 
Slutligen...
 
Via Evas Hundtrim i Bagarmossen/Stockholm (1994) fick jag grundläggande kunskaper i klipp och trim mm av olika raser. Jag har nu mera aktivt de senaste 15 åren klippt/trimmat hundar av många olika hundraser, ingen utställningsklipp utan endast för vardag.
 
 Det var lite info om mig /Pernilla
 
Site Builder drivs av  Vistaprint