-

Sabaku Inus Chitose af Nessa 
& 
Sabaku Inus Bishonen of Edelrood


Parning genomförd 26 & 27 april - ultraljud inplanerat vecka 22 (25 maj)

Tyvärr! och med stor sorg så får jag meddela att Sansa inte hade några valpar i sin mage den här gången, vi kommer att göra en omparning med ny hane till hösten - mer info kommer snart.

Sabaku Inus Chitose af Nessa
"Sansa" 
Född 18/9 - 2017
Reg nr: SE53728/2017

Sansa föddes i en kull med 12 valpar, alla levande. I den kullen har 9 hundar röntgat höfter och armbågar - 6 med HD A, 2 med HD B och en med HD C, samtliga har fria armbågar (ED 0)

I dag är 7 av samtliga i Sansas kull mentalbeskrivna - MH och godkända.

Sansa är utställd på flera utställningar med mycket fin kritik, hon har flera placeringar samt fått CK (hund av certifikat kvalité)

Sansa har också genomfört anlagsprov i viltspår och vi siktar på att försöka klara av 3 öppenspår innan valparna föds - vilket skulle leda till ett viltspår championat.

Foto studio som valp
Fotostudio
Sansa som hund - en otroligt trygg tik, socialt och i nya miljöer. Hon har varit frisk i hela sitt liv, råkat ut för ett ormbett/getingbo år 2018 då hon fick åka akut till djursjukhus, men för övrigt inga sjukdomar eller annat.

Vid 1 års ålder gjorde vi ultraljud på hennes hjärta, med anledning av att 3 av hennes syskon visat sig ha hjärtfel (ytterst ovanligt i rasen, och vi har inte heller ännu fått ett riktigt svar av vilken anledning - fråga mig gärna!) - hon har efter undersökning ett friskt normalhjärta.
Sabaku Inus Bishonen of Edelrood
"Nelson"
Född: 23/10 - 2011
Reg nr: SE56875/2011

Nelson föddes i en kull med 11 valpar, alla levande. I den kullen har 6 HD A, 1 HD B och 2 HD C (B/C)
8 har ED O (fria armbågar) och en har ED 2.

I dag är 9 hundar mentalbeskrivna - MH och godkända.

Nelson är utställd några gånger i sina unga dagar med very good och fin kritik, hans ägare bor i Solna, numera bor han en hel del hos husse junior - Johan, han har ett aktivt liv, hänger med på långa och många löprundor och är i mycket fin kondition trots sina 8 år. 

Nelson är en mentalt stabil hane, socialt och i nya miljöer. Han har inga problem med att bli hanterad av främlingar eller familj. 

Det ska bli otroligt spännande att äntligen få se valpar efter honom, något jag hoppats på att se i många år... 
Från vänster: Nelson, Corona och Oni
Site Builder drivs av  Vistaprint